Realizovani projekti

Ovaj trogodišnji Tempus projekat razvijen je iz potrebe za osmišljavanjem, razvojem i uvođenjem nastavnog programa iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja u zemljama Zapadnog Balkana, obuke stručnjaka iz prakse kao i razvoja integralne ruralne mreže Zapadnog Balkana. U projektu učestvuje preko 20 institucija, od kojih po dva univerziteta iz četiri zapadno-balkanske zemlje: Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije i Makedonije.

Jedan od ciljeva je razvijanje specijalističkog (ili master) nastavnog programa, tj. formalnog obrazovanja iz oblasti ruralnog razvoja, koji će se naredne godine akreditovati i početi sa upisom novih studenata na svakom od univerziteta zemalja Zapadnog Balkana. Paralelno sa razvojem kurikuluma za studijski program, razvija se kurikulum za posebne obuke, namenjene stručnjacima nevladinih organizacija, takođe iz oblasti ruralnog razvoja. Continue reading

flajer-futura11Fakultet za primenjenu ekologiju „Futura“, uz savetodavnu i finansijsku podršku CEEWeb for Biodiversity (www.ceeweb.org), obeležio je 22. maj 2009. godine – Međunarodni dan biodiverziteta kao svoj Dan – Dan Fakulteta za primenjenu ekologiju „Futura“.

ceeweblogoTim povodom, u Specijalnom rezervatu prirode „Veliko ratno ostrvo“ priređen je prijem i druženje u službi Prirode i Njene raznovrsnosti za sve saradnike i prijatelje Fakulteta.

Gosti Fakulteta Futura bili su predstavnici državnih, javnih, naučnoistraživačkih institucija, nevladinog sektora, omladinskih organizacija, kulturne i umetničke javnosti.