V09Doc. dr Jelena Milovanović je, na poziv organizatora, bila gost predavač na V seminaru i V konferenciji savetodavaca Poljoprivredne savetodavne službe AP Vojvodine, održanoj od 8. do 11. novembra 2011. godine u Hotelu Srbija u Vršcu. Seminar je podržan od strane Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i ima za cilj permanentnu obuku savetodavaca u oblasti poljoprivrede i ruralnog zazvoja.

Doc. Milovanović je govorila o Lokalnom strateškom planiranju u ruralnom razvoju, što je poslednjih meseci vrlo aktuelna tema, jer otvara mogućnosti povlačenja značajnih finansijskih podsticaja iz Pretpristupnih fondova Evropske unije za oblast ruralnog razvoja, nakon sticanja statusa kandidata za članstvo u EU.

Nakon prezentacije strukture IPARD fondova i potencijala koji se otvaraju pred Srbijom, rad je nastavljen u manjim grupama savetodavaca, koji su otpočeli proces participativnog strateškog planiranja jačanja kapaciteta savetodavne službe za potrebe praćenja novih tokova i načina rada u savetodavstvu u procesu pridruživanja Evropskoj uniji.

Arhive